sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Dorinel face "istorie" la Steaua

Etapa a 16 a ligii 1, a mulţumit toată Oltenia. Prima bucurie a venit de la Târgu Jiu, unde Cârţu a reuşit să învingă echipa campioană. Urma mândria Olteniei, Universitatea, să continue sărbătoarea începută la 120 de km distanţă de Craiova.
În Bănie se mai scria încă un duel înverşunat al studenţilor cu echipa bucureşteană, Steaua.
Arena legendarului "Ion Oblemenco", a găzduit cele peste 20 000 de suflete alb-albastre, care au venit să îşi susţină favoriţii pe o ploaie rece de toamnă. Simbolul oltenilor, Universitatea Craiova, nu putea să rateze ocazia de a învinge o echipa din Bucuresti în acest tur după încercarile nereuşite cu Rapid, Dinamo şi Otopeni.
Alegerea terenurilor de la începutul meciului, a fost una emoţionantă pentru toţi severinenii, prin prisma originii celor doi căpitani.
“Juveţii” au pus presiune pe adversari încă din debut, Wobay fiind jucătorul care a destabilizat pentru prima dată apărarea stelistă, la un atac bine realizat, însă a fost oprit neregulametar în suprafaţa de pedeapsă de către bătrânul Petre Marin. Arbitrul Tudor, a semnalizat simulare, spre stupefacţia jucătorului juvet.
Replica stelistă a venit din partea marelui fîs, Antonio Semedo. Execuţia acestuia din şase metri, întâlnită numai prin ligile judeţene a demonstat că saltul făcut de la Cluj, în Ghencea, a fost unul prea mare. Jucătorul care dovedeşte că merită să îmbrace tricoul Stelei, Mirel Radoi, a executat înşelător o lovitură liberă, însă Bornescu a reuşit să respingă în corner. În actul secund, tot Rădoi a fost în prim-plan, prin execuţia de clasă de la mijlocul terenului care a amintit de golul lui Hagi din meciul Barcelona- Celta Vigo. Căpitanul "leilor din Bănie", Dorel Stoica, a răspuns printr-un şut puternic din lovitură liberă, care i-a dat emoţii lui Zapata. Cele 90 de minute disputate, s-au încheiat cu un scor alb pe tabela de marcaj.
Prin acest egal, echipa stelistă intră în istorie după o serie neagră de 12 meciuri fără victorie, iar oltenii urcă pe podium cel puţin pentru o zi, spre satisfacţia împătimiţilor suporteri.
Care este motivul pentru o asemenea ruşine a Stelei?! Probabil că Dorinel o să dea vina din nou pe ghinion, pe arbitru că nu a dat penalty la Szekely, pe ploaie sau pe lipsa suporterilor. Adevăratele motive se află la nivelul conducerii tehnice în primul rând, apoi la transferurile greşite făcute în vară. Pentru Steaua, cel mai bine este să se termine cât mai repede acest tur, pentru a mai redresa o echipă, care în acest moment este groggy.

Niciun comentariu: