vineri, 7 noiembrie 2008

Bufonii de ieri şi de azi


Toţi aşa zişii cunoscători de fotbal, vor să epateze prin cultura lor fotbalistică adunată lângă ghena de gunoi de la colţul blocului. Nu iţi poţi susţine o idee de tupeul lor de maidan, loc unde au invţat să injure, nu să se remarce prin talent sportiv.
Ei gândesc totul superficial, i-a informatia gata “digerata”, nu mai intră în substratul ei. Nu ştiu decât să latre precum pechinezul de la etajul doi al vecinei la pitbullul care nu se sinchiseşte să îi arunce măcar o privire. “Talentele” astea nu au fost niciodată la un meci de fotbal oficial, în postura de jucător, unde trebuie să respecţi indicaţiile date de antrenor sau nu poţi dormi cu o noapte înaintea meciului. Nu vor şti niciodată sentimentul pe care îl ai când intri pe gazon şi prietenii de cartier te încurajează de undeva din spatele porţii. Cantonamente grele din care mai evadezi uitându-te în tabla de remi la suita care nu îţi iese. Lipsa celor apropiaţi care te macină în cameră. Colegul de lângă tine care se delectează cu Fifa. Toate aceste “detalii” sunt trecute în „cultura” lor ca şi SF-uri nu ca şi experienţe trăite. Acestea sunt „enigmele” care ne debarasează în ultimă instanţă.

Un comentariu:

Claudiu spunea...

No asta da articol. Imi place ce ai zis si cum ai scris-o. Mare dreptate ai. Da-i inainte Nicule k poate ajungem si noi la vreun gsp prosport sau l`eqiupe.