sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Ascensiunea Drobetei continuă

FC Drobeta îşi continuă şirul invincibilităţii pe teren propriu după un campionat şi jumătate. După succesul din etapa trecută, de la Deva, dunărenii au reuşit o nouă victorie pe terenul de la Motru. "Lanterna roşie" a acestei serii, Mechel Câmpia Turzii, a fost echipa care a capotat în faţa severinenilor. Oficialii de la Dunăre nu acceptau la acest meci, decât varianta victoriei. Cum era de aşteptat, vizitatorii au venit să se apere. Şi au făcut-o destul de bine, primul mitan încheindu-se 0-0, un rezultat perfect pentru oaspeţi.
Mijlocaşul care etapa trecută a realizat un hattrick de trei puncte, Hugo Moutinho, a fost jucătorul care a deschis scorul pentru drobetani şi în această etapă. Prin penalty-ul transformat, specialtatea casei de altfel pentru lusitan, acesta şi-a dus echipa în avantaj. Portughezul de la Severin, confirmând vârful de formă prin care trece în acest moment. Atacurile celor de la Drobeta, au fost speculate în gol pe final de partidă. Inspiraţia antrenorului severinean, Iulian Mihăescu, la introducerea lui Eduard Stoica în teren, s-a observat pe vechea tabelă din Gorj. Stoica a realizat dubla într-un interval de nouă minute, încheind în acest fel conturile cu o echipă oaspete care nu a arătat că merită să câştige măcar un punct în acest duel. După o victorie muncită, cele trei puncte rămân în vistieria clubului de la Dunăre, care a acumulat 28 de puncte până în această penultimă rundă a turului.
Cea de-a treia victorie consecutivă, îi ţine pe mehedinţeni cu şanse reale în lupta pentru promovare, fiind la egalitate de puncte cu locul doi, Chimia Râmnicu Vîlcea, şi la şase puncte de trupa lui Şunda care defilează în această serie. Angrenajul acestei echipe pe care nimeni nu a luat-o în seamă, pare să meargă de la o etapă la alta, din ce în ce mai bine.
Deplasare din etapa viitoare de la UTA, este pentru Trofin & co. un meci extrem de important, în eventuala clasare pe podium din această iarnă. ”Bătrana doamnă” , vine dupa umilinţa suferită la Mioveni. Acest lucru poate fi o armă cu două tăişuri pentru olteni. Pe de-o parte arădenii probabil că vor încerca să demonstreze că eşecul lamentabil cu argeşenii a fost un accident, iar pe de altă parte, severinenii ar putea profita de degringolada utiştilor dacă aceasta va continua şi în în meciul de sâmbătă, pe stadionul de pe Mureş.

Un comentariu:

iulineaţa spunea...

pare intr-adevar in mare forma portughezu` si aveti mari sanse de promovare...tineti-o tot asa si sigur faceti ceva...aveti si bani si suporteri...c vreti mai mult...cu deva era de asteptat...imi pare rau pt ludu:P om vedea la ARAD ce faceti...eu o sa tin sa va fac viata cat d grea cu putinta...din tribune:)