duminică, 22 februarie 2009

Victorie muncită pentru polişti

Într-o etapă a surprizelor, sala „Constantin Jude” a fost gazda partidei de handbal dintre echipa locală, CSU Politehnica şi CSM Oradea, meci contând pentru etapa a 15-a a Ligii Naţionale.
Alb-violeţii porneau favoriţi în confruntarea cu bihorenii datorită poziţiilor din clasament, Oradea în 14 etape realizând „performanţa” de a acumula doar patru puncte, în timp ce Poli se afla pe poziţia a noua cu 11 puncte în „tolbă”.
Cu toate acestea, băieţii lui Nedelijko Vuckovic au avut un meci mult mai dificil decat se aşteptau. Echipa vizitatoare a venit pe Bega să îşi joace ultima şansă în vederea unei posibile salvări de la retrogradare iar bănăţenii erau obligaţi să câştige partida pentru a nu simţii şi ei emoţiile retrogradării.

Două reprize total diferite

În primul mitan oaspeţii au zburdat pe teren şi au reuşit un procentaj foarte bun la eficacitatea şuturilor transformate în goluri. De remarcat au fost şi paradele ex-polistului Vasile Viman, care a fost providenţial la nenumarate atacuri ale timişorenilor. După 30 de minute de handbal frumos, tabela arăta un surprinzător 18-14, pentru oaspeţi.
Repriza a doua a început cu un val de atacuri materializate de handbaliştii de pe Bega, aceştia reuşind să surmonteze avantajul de patru goluri într-un timp foarte scurt. De aici totul a început să decurgă în avantajul gazdelor care au reuşit până la sfârşit să menţină un avantaj de două-trei goluri, scorul de la final, 31-29, fiind unul meritat pentru violeţi. La această victorie au contribuit decisiv jucătorii Şimicu, Fenici şi Ursu fiecare marcând de şase ori în poarta adversă.
În urma acestei victorii poliştii acumulează 13 puncte care îi ţin deoparte de locurile clasamentului minat.

Programul următoarelor două etape

Urmează derbyul banăţean de la Resiţa, în care cele 2 puncte puse în joc sunt extrem de importante pentru ambele combatante, băieţii lui Aihan Omer venind după o înfrângere ruşinoasă la formaţia gorjeană, Lignitul Târgu-Jiu, urmând pe 4 martie la ora 17.00, în cadrul etapei a 17-a, de pe teren propriu, să vină în Banat formaţia „mult iubită”, Dinamo Bucureşti.

Niciun comentariu: