duminică, 22 februarie 2009

Meci de infarct

Partida de baschet dintre Elba Timişoara şi Energia Rovinari se anunţa una destul de disputată, având în vedere meciurile directe din acest sezon, în care gorjenii au îmblînzit „leii din banat”. Cu toate că echipa gorjeană este la primul sezon în liga naţională, aceasta este una dintre surprizele plăcute ale campionatului. Pentru bănăţeni, gorjenii erau "naşii" de până azi, reuşind sa îi învingă peste tot pe unde i-au întâlnit. În tur, oltenii au adjudecat meciul cu un scor sec de 83-59, iar în Cupa României o victorie la şapte puncte diferenţă pentru Rovinari, 84-77.
Începutul furibund al timişorenilor precum şi ziua de graţie a celor două „motoare” ale Elbei, Rade Dzambic şi Milos Pesic au fost hotărâtoare pentru deznodământul acestei partide. După primul sfert de vis al Elbei, tabela arăta un neverosimil 41-20, un scor care îi îngropa în cărbune pe rovinăreni. Însă în următoarele două sferturi oaspeţii au recuperat din handicap, iar pe final de meci au reuşit chiar să egaleze. Experienţa formaţiei lui Dragan Petricevic şi-a spus cuvântul în ultimele minute, iar Rade Dzambic a fost din nou jucătorul care a ridicat spectatorii din sala „Olimpia” şi i-a entuziasmat printr-un nou meci interzis cardiacilor, scorul final fiind de 105-99. Gorjenii pot să îşi i-a revanşa miercuri, în meciul retur din Cupa Romaniei, unde pleacă cu un uşor avantaj datorită victoriei din tur.

4 comentarii:

Unknown spunea...

vad ca esti un pasionat al baschetului...practici cumva?

Nicu Lungu spunea...

sunt un pasionat al sportului in general...pot spune ca si baschetul ocupa un loc in lunga mea lista de sporturi :P

Unknown spunea...

Te intrebasem pentru ca mereu esti la curent cu informatiile din baschet..ceea ce in ziarele de sport din Romania nu prea gasesti ( PS...Rayo sau Valecano=aceeasi persoana :D )

Nicu Lungu spunea...

in domeniul pe care vreau sa il urmez, documentarea e necesara :d