vineri, 27 februarie 2009

Lăncierii au răpus Fiorentina

Mutu & co. venau în "ţara lalelelor" cu scopul de a câştiga partida cu "lăncierii" lui Van Basten. Formaţia viola din Florenţa, a capotat pe teren propriu în faţa Ajaxului cu o săptămână mai devreme. Cu toate că Fiorentina a jucat bine, ratările au fost hotărâtoare la finalul celor 90 de minute. Olandezii au fost mai pragmatici iar Kennedy Bakircioglu a înscris împotriva cursului jocului pentru oaspeţi, cu 30 de minute înainte de final, după centrarea lui Luis Suarez.

În meciul de azi, mingea s-a încăpăţânat să intre în poarta olandezilor, în ciuda numeroaselor ocazii. “Briliantul” a ieşit la rampă printr-o pasă sclipitoare dată colegului din avanposturi, Gilardino care nu l-a mai iertat pe portarul Vermeer. După gol, partida a avut un ritm mai alert, echipele jucând cu garda jos. Istoria din primul meci s-a repetat şi în această seară, fatidicul minut 88 fiind decisiv pentru soarta calificarii, după ce olandezii au reuşit egalarea, prin Leonardo.

Fiorentina a dovedit ca este o echipa puternică şi că poate apăra blazonul prin întoarcerea calificării pentru optimile Cupei UEFA, însă ocaziile s-au răzbunat.

Niciun comentariu: