vineri, 16 ianuarie 2009

MULŢUMIM CĂPITANE!


Fotbalul din liga naţională nu a pierdut numai un jucător exponenţial al generaţiei lui Chivu şi Mutu, ci a pierdut un lider de echipă devotat cu adevărat culorilor clubului. Ziua transferului CĂPITANULUI a venit într-un moment în care la porţile clubului din Bulevardul Ghencea bătea tot mai tare criza financiară. Colacul de salvare a venit, culmea, tocmai din mijlocul deşertului, de la şeicii lui Olăroiu, iar Rădoi a putut satisface două lucruri dintr-o singură semnătură. O dată, redresarea bugetului Stelei, iar pe de altă parte, asigurarea unei vieţi liniştite după terminarea carierei de fotbalist.
Jucătorul care acum nouă ani ajungea la echipa militară a lăsat în urmă un gol imens în sufletele tuturor persoanelor care au o legătură cu Steaua. "Mati" a impresionat încă din primul meci, prin calităţile fotbalistice indiscutabile precum şi prin spiritul de luptă. Anii au trecut şi băiatul vizibil emoţionat care păşea acum nouă ani în vestiarul unde Piţurcă, Hagi şi Lăcătuş sărbătoreau după victorii contra belgienilor de la Anderlecht, sau contra coloşilor de la Barcelona, a devenit urmaşul acestor legende steliste. Liderii sunt greu de găsit, Steaua însă a fost norocoasă să îl găsească pe căpitanul în jurul căruia s-a creat o adevărată familie în tot acest timp. Caracterul deosebit al lui Rădoi a fost apreciat începând de la antrenori şi încheînd cu un puşti de cinci ani care azi l-a aşteptat cu ochii în lacrimi în aeroport. Definiţia oricărui om implicat în fenomenul fotbalistic este aceea că Rădoi este jucătorul care îşi dă viaţa pe teren. Chiar dacă nu am fost privilegiatul suporter stelist care să trăiasca acele momente de vis ale nopţii de 7 Mai '86, totuşi sunt mândru că am trait alături de Rădoi clipe care cu greu vor mai fi reeditate în viitorul apropiat. Alături de Mirel am trăit cele trei seri minunate în urma cărora ne-am calificat în grupele Ligii Campionilor. Alături de Mirel am trăit nebunia penaltyurilor din 16-zecimile Cupei Uefa, cu Valencia. Alături de Mirel am trăit dezastrul de pe Riverside Stadium. Pentru aceste momente care o să rămână imagini vii în amintirea tuturor steliştilor îi MULŢUMESC CĂPITANULUI.

Un comentariu:

Claudiu spunea...

Radoi ramane cel mai bun jucator al Stelei din ultimii ani si cred k merita acest transfer. Ar fi fost frumos sa scriem despre noul numar 6 al interului, realului sau bayernului dar e bine ca avem cu ce sa ne mandrim cand vine vorba de definitia unui capitan veritabil:D