vineri, 23 ianuarie 2009

Allah Rădoi

Există multe proverbe care exprimă nu numai cât de mult contează "prima impresie", dar şi ce consecinţe are ea asupra viitorului tău în mediul unde abia ai ajuns. Rădoi a ţinut cu orice preţ ca această zicală să i se realizeze chiar în meciul de debut în Arabia Saudită, la noua echipă Al Hilal, şi, i-a reuşit.
Numai un jucător precum Mirel Rădoi avea tupeul, curajul, să intre în primul 11, alături de jucători cărora probabil abia le-a invăţat numele în aceste zile. Să nu mai precizez că era un derby, fie el chiar şi al Arabiei Saudite. Însa "Oli" a avut încredere în fostul lider al Stelei şi a mizat pe acesta. Pentru o seară, Mirel a fost Allah Rădoi în deşertul saudiţilor. Ce avea să urmeze?
Un debut fantastic pentru „Mati”, care s-a impus încă din primul meci prin deposedările marca „Rădoi”, precum şi prin diagonalele care au luminat o echipă Al Hilal care era în lipsă de idei. Acest meci este cea mai bună oportunitate de a le închide gura tuturor contestatarilor din aceste ultime zile, care au mai defrişat un hectar de pădure pentru a-l critica pe nedrept, pentru a-i cânta prohodul terminării carierei fotbalistice. După un şut care a trecut la câţiva centimetrii de vinclu, ex-stelistul a prins şi mai mult curaj. El a contribuit decisiv la deschiderea scorului după o diagonală de peste 30 de metri, care l-a găsit pierdut în tuşă de apărarea adversă pe vechiul prieten rapidist, Wilhelmsson. Suedezul a centrat vedetei locale Al Qahtani care a reuşit să înscrie, nu însă după ce a ridicat pulsul lui Olăroiu. Meciul bun al lui Rădoi a fost încoronat cu un gol superb. Un gol care l-ar face invidios pe orice atacant care îsi respectă valoarea. Un gol care le-a dat o palmă celor care îi puneau valoarea la indoială. Un gol şi un meci care îl obligă pe "Piţi" să îl urmărească pe tricolor în continuare, în perspectiva viitoarelor meciuri ale primei reprezentative.
După răspunderea pe care şi-a asumat-o Olăroiu prin aducerea unui jucător din campionastul României, pe o sumă nu neglijabilă chiar şi pentru miliardarii în euro, acesta a mai mizat pe Mirel şi azi. Recunoştinţa a venit instantaneu chiar atunci când echipa antrenată de "Oli" avea cel mai mult nevoie de luptătorul român.
Milioanele de stelişti au fost mândri de jucătorul care ani buni a dus greul Stelei, şi care nu le-a înşelat aşteptările nici în această seară.

4 comentarii:

Claudiu spunea...

ma bucur k radoi a inscris chiar la debut si k a facut un meci bun. sunt mandru k a fost capitanul Stelei si acu ii e de folos unui alt stelist, Olaroiu. Ce ma deranjeaza pe mine e faptul k de acum inainte o sa vad meciuri din campionatul arabiei la televizor...hai sa fim seriosi chiar asta ne mai lipsea pe langa liga noastra cea de toate zilele. de remarcat si faptul k la Steaua Radoi marca cate un gol pe sezon si acum inscrie la primul meci, fapt ce arata valoarea campionatului dintre dune.

nicu galerie spunea...

hai sa fim seriosi, nici al hilal, nici al nasr, nici al hilar nu avea loc nici in divizia B la noi, poate s-ar lupta la retrogradare sau ceva de genu. Alea sunt echipe? Ala e campionat?

Nicu Lungu spunea...

nu am zis ca e un campionat extraordinar, cel saudit...ce am vrut sa scot in evidenta a fost faptul ca RADOI a dovedit ca e un real talent de care nationala are nevoie.

iulineaţa spunea...

freakin` araaaaaaabia ! o sa cumpere in loc d mertzan a flyin`carpet !!! si man u face excursii in asia... for the $fun$ of it ... dar atat... nobody fuckin goes there

mie-mi pare rau pt radoi... asa spatii libere cate am vaz aseara pai si tj jiu ii ia p aia..sa fim seriosi...in chleague nu sar fi int asa ... nu erau defensive players !!! like...nowhere...pai elton la noi era ca pula...aseara o defilat...oare d c?