miercuri, 3 februarie 2010

„Greutăţile” lui Mutu

De câteva zile, de când a început telenovela „Mutu dopat şi redopat”, prin vocea presei sportive, iubitorii de fotbal s-au despicat în două tabere. O tabără mai pacifistă, care doreşte să mai fie iertat încă o dată rebelul fiu al Argeşului. Pentru asta oamenii cu frică de Dumnezeu din Italia au mers duminică la biserică să se roage pentru el. Între două rugăciuni cerau puţină clemenţă din partea divinităţii, iar la fluierul de start al preotului, enoriaşii aveau de executat 20 de mătanii şi 15 genoflexiuni. Că, deh, câte nu face credinciosul pentru un păcătos… Mai îngroaşe rândurile acestei tabere, şi populaţia care încearcă să îi de-a credit lui Mutu, de după incidentul Chelsea.

La polul opus se află inamici declaraţi ai mojicului care a purtat până de curând banderola de căpitan a naţionalei. Pe bună dreptate şi aceştea aduc argumente solide. „Să nu vorbim de frânghie în casa spânzuratului”. Nimeni nu l-a forţat pe Mutu să se certe cu selecţionerul Răzvan Lucescu sau să înghită în neştire medicamente. Este singurul care a avut, are şi va avea de pierdut din scandalurile de până acum. Cu sau fără Mutu, fotbalul va merge înainte.

Un jucator la asemenea nivel nu avea voie să bage în gură nici măcar o pastilă. Chiar dacă îi erau aduse de mama pastilele ca să slăbească 0, 073 grame, fie aduse de Consuelo pentru a fi mai potent… în meciul cu Lazio. Ceea ce mi-e greu să înţeleg e cum un jucător de talia lui, nu s-a gândit să-şi sune doctorul de la club pentru a-l întreba dacă poate lua suplimentul cu pricina, indiferent dacă acesta era naturist sau nu. Totuşi trebuie să facem diferenţa dintre dopajul din episodul Chelsea şi cel actual. Deosebirea este că acum decarul naţionalei are câteva scuze plauzibile, ce îi pot menţine „greutatea” conturilor. De maturitatea nu are rost să mai discut. Seriozitatea lui s-a văzut atunci când a luat pastilele cu încredere, fără să se gândească niciun moment la eventualele circumstanţe. Rezultatul? Pozitiv, bineînţeles. Rişti cariera, pentru a demonstra ce?! Că eşti „Il fenomeno drogato di tutti tempo”?. Cu siguranţă raspunsul meu era unul negativ, însă „Briliantul” ţine cu tot dinadinsul să fie „pozitiv” în tot ceea ce face. Este dovada unui copil răsfăţat care crede că totul i se cuvine lui, şi nimeni nu are voie să îl tragă la răspundere.

Că a luat pastilele ştiind ce conţin sau nu, doar Mutu poate răspunde. Cert este că nu mai are nimeni încredere într-o persoană care tot stă pe paginile de scandal ale tabloidelor. Mutu în acest moment poate fi mărul stricat din coş care dacă nu este scos din grămadă, are toate şansele să le strice şi pe celelalte.

10 comentarii:

Adrian Baciu spunea...

Hello Nicu..Ce zici de un link exchange? avem si noi un blog sportiv...PS. super blogul tau

Nicu Lungu spunea...

de acord

Ivan Goncearuc spunea...

Salut, Nicule! Am nevoie de adresa ta de mail ca sa vedem cum iti trimit premiul de la concurs.

Unknown spunea...

Hristos a inviat.
Vroiam sa te anunt ca mi-am schimbat platforma blogului si sa te rog sa modificati si la tine. Nu mai e satirikon.wordpress.com, ci satirikon.radardemedia.ro.
Te regasesti in subsolul paginii, la categoria LINK EXCHANGE.
Multumesc si la buna citire

pokerash spunea...

Buna ziua!

Numele meu este Sergiu.In urma trecerii in revista a site-ului dumneavoastra,as fi incantat sa colaboram(interactionam)prin schimb de linkuri.As dori sa postati pe prima pagina un link cu site-ul pokeronlinebonus.ro , in schimbul acestui serviciu eu urmand sa va postez cate un link pe pokeronlineking.com (page rank3) , perlapoker.com si inca doua bloguri cu continut de poker.In conditiile in care acceptati,va rog sa-mi raspundeti pentru a stabili detaliile ancor textului.
Cu speranta ca oferta mea este avantajoasa,astept colaborarea cu dumneavoastra.

Cu respect
Sergiu

contact @ pokeronlinebonus.ro

Burlacu Andrei spunea...

Salutare. Andrei Burlacu ma numesc. Ma gandeam la un schimb de linkuri! Ce zici? Te astept cu raspuns pe mail

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Stroe Daniel spunea...

Buna ziua

Sunteti interesat de un schimb de linkuri? Detin mai multe website-uri si as fi interesat de un parteneriat. Daca sunteti interesat va rog sa-mi raspundeti la aceasta adresa de e-mail sau ma puteti contacta pe Yahoo Messenger la adresa: maryus_mono pentru a discuta mai multe detalii.

Cu stima, Daniel Stroe

sports fan spunea...

Hi, nice site. Oh also there is a broken link on your site. Please email me back and I would be happy to point it out to you.

Thanks!

Frank
frank641w@gmail.com